Een ‘D cup’ bestaat niet

Een ‘D cup’ bestaat niet

Op de radio hoorde ik een tijdje geleden mannelijke dj’s praten hoe enorm groot een ‘G-cup’ wel niet moest zijn. Dit bevestigde voor mij opnieuw dat er nog veel misvattingen zijn over de bh-maat. Het leek mij goed om hier een blog aan te wijden, zodat meer mensen gaan begrijpen hoe het nou echt werkt met de maten.

De verkeerde maat

Een ‘A cup’ of ‘D-cup’ bestaat niet. En per definitie is een G-cup niet meteen enorm groot.

Niet alleen veel mannen zijn onwetend op dit gebied. Waarschijnlijk heb je het ergens al weleens gehoord; 70% van de vrouwen draagt een verkeerde bh-maat. Vrouwen merken dit niet altijd, totdat ze eens in een speciaalzaak geholpen worden met het vinden van een bh. Vaak blijkt dat vrouwen een te kleine cup met een te grote omvang dragen. Zelf zie ik ook regelmatig klanten met dit probleem. Voorbeeld: ik heb wel eens een klant geholpen die dacht een 90C te hebben, zij vertelde mij dat altijd haar cup te klein was. Maar uiteindelijk ging mevrouw weg met een 75F. Wat een verschil vertelde ze mij. Zij was heel blij met de goede bh maat en de hulp die ze van ons heeft gekregen.

Hoe zit het dan eigenlijk? 

Het gaat echt om de combinatie van cijfers en letters.

De letter staat voor de verhouding tussen de borst en de omvang van een persoon. Een 70 E is bijvoorbeeld wel 4 maten kleiner dan een 90E. Vaak denken vrouwen dat wanneer de 90E te ruim zit qua omvang, ze moeten kiezen voor een 85E. Dat is dus niet juist. Dit is namelijk ook meteen een andere cup grootte. Een betere keuze zou dan 85F zijn. Een kleinere omvang met een grotere cup.

Risico’s 

Een te strakke bh kan pijnlijke borsten en lage rugpijn veroorzaken. Een te losse bh kan ook dit soort problemen veroorzaken. Je borsten kunnen hier ook meer van gaan hangen en zo zijn er nog meer vervelende gevolgen die het dragen van een verkeerde bh kunnen hebben. Het zou zonde zijn om dit te laten gebeuren, terwijl het voor medewerkers in een speciaalzaak een kleine moeite is om je aan de juiste maat te helpen.

Belangrijk om te checken!

De belangrijkste tips die wij mee kunnen geven bij het kopen van een bh:

 • Check goed of de bh om de hele borst gevormd zit. Het klinkt misschien wat gek, maar vaak steekt er bij vrouwen bij de oksels nog wat borstweefsel uit. Dit betekent dat de cup te klein is.
 • Pas de bh op het wijdste haakje. De overige haakjes gebruik je als de bh door veel dragen wat wijder is geworden.
 • Vergeet niet dat borsten veranderen. Door een ander gewicht, door hormonen of andere redenen. Ga er dus niet vanuit dat je altijd dezelfde maat kunt blijven dragen.  Om zeker te weten dat je de juiste maat draagt is het goed om dit af en toe te laten checken.
 • Laat iemand in de winkel checken of je inderdaad de goede maat draagt

Beter laat dan nooit

Omdat wij weten hoe belangrijk de juiste bh-maat is en wat de gevolgen kunnen zijn als je de verkeerde maat draagt staan we er voor open om iedereen die deze blog gelezen heeft te helpen met het vinden van de juiste maat. Kom vrijblijvend lang bij ons in de winkel om de juiste bh te laten aanmeten. Beter laat dan nooit!

Liefs Team Lingerie Nijverdal

 

2 reacties

 1. H. Roest. op zegt:

  Na jaren en jaren met de verkeerde maat van bh gelopen te hebben had ik bijna de moed opgegeven. Voor mij bestond er geen goed model. Dacht ik. Tot ik van mijn vriendin jullie adres kreeg. Sindsdien weet ik beter en ben super tevreden en blij.

  • Danique Michels op zegt:

   Goedemiddag mevrouw Roest,

   Super bedankt voor uw enthousiaste reactie.

   Met vriendelijke groeten,

   Danique
   Lingerie Nijverdal

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *